نام و نام خانوادگی:
جنسیت:
شهر:*
موبایل:*
تاریخ تولد:*
شغل:






    معرفی شهرستان های استان گلستان             معرفی مکانهای دیدنی استان گلستان    

آبشار شیرآباد
این آبشارها در ۷ کیلومتری جنوب شهر خان‌ببین جریان دارند و در مسیر خود رودخانه‌ها و چشمه‌های خنکی به وجود آورده‌اند. آبشار شیرآباد به شکل پله‌ای بوده و دربرگیرندهٔ ۷ آبشار است. بزرگ‌ترین آبشار آن ۳۰ متر ارتفاع دارد و 2 حوضچه با عمق ۴۰ تا ۸۰ متر در پای دیواره آن به وجود آمده‌است.غار دیو سفید نیز در مسیر آبشارهای هفت گانه شیرآباد واقع در شهر خان ببین استان گلستان می‌باشد.
میل گنبد
بنای آجری میل گنبد قابوس از نقطه نظر عظمت معماری، ویژگی‌های هنری و تکنیکی در زمره بزرگ ترین مفاخر معماری قرن چهارم هجری قمری به شمار می‌آید. ساختمان این میل که آرامگاه شمس المعالی قابوس بن وشمگیر زیاری است، در بالای تپه‌ای در میان پارک بزرگ شهر گنبد کاووس واقع شده است .این بنا از زیباترین و باشکوه‌رین بناهای اوایل دوره اسلامی است که با وجود استفاده بسیار کم از عناصر تزیینی دارای ساختارهای متناسب، موزون، مستحکم و زیباست که نوعی احساس شکوه و زیبایی را به بیننده القا می‌کند.
روستای زیارت
روستای توریستی برتر کشور می باشد و توانسته است با موقعیت جغرافیایی طبیعی خاص و منحصر بفرد گردشگران زیادی را در داخل و خارج جذب کرده ودارای ابگرم وآبشار وامامزاده عبدااله ابن موسی کاظم ومناطق ناشناخته وتاریخی زیادی در اطراف آن می باشد از این روستا مشاهیری چون حاج مسیح الله ذبیحی نویسنده کتابهای گرگان نامه و سرزمین طلای سفید ظهور کرده اند این روستا دارای پانصدو بیست خانوار جمعیت ساکن وبه همین تعداد جمعیت غیر بومی وآپارتمانها و ویلاهای خالی از سکنه می باشد این روستا دارای مردمی خونگرم و مهمان نواز بوده و از نظر اعتقادی بسیار قوی باشند که این موضوع در محرم و مراسمات ائمه بخوبی مشهود است اگر این روزها گذری به روستای زیارت داشته باشید کمتر کسی است که از صحنه دلخراش و ساخت و ساز بی ظابطه در این روستا ناراحت نشده باشد.
خانه تقوی گرگان
این مجموعه از بناهای دوره قاجار است که در مساحتی بیش از 2000 متر مربع ساخته شده و ساخت آن منسوب به حاج میرزا محمدتقی تقوی (تقی اف) می باشد. خاندان تقوی از تجار بزرگ منطقه ی استراباد بودند که به علت تجارت با روسیه عنوان تلگرافی آن ها «تقی اف» بود. (مانند سایر تجار گرگان که به باقراف، ابراهیم اف، رضا قلی اف، حسن اف و... مشهور بودند) اکنون گروهی از بازماندگان این خانواده به نام های تقوی و شفیعی در گرگان ساکن می باشند.
ناهارخوران
ناهار خوران نقطه ‌ای جنگلی در جنوب شهر گرگان است که در فاصله ۸ کیلومتری از مرکز شهر قرار دارد ، یکی از نقاط گردشگری ایران و استان گلستان به شمار می رود که دارای شهرتی ملی است به طوری که برای بسیاری نام گرگان ، ناهار خوران را در ذهن تداعی می کند . ار روایت های قدیمی نیز چنین بر می ‌آید که حجاج گرگانی که برای زیارت خانه کعبه به مکه عزیمت می ‌کردند و یا برای زیارت بارگاه امام رضا به مشهد مشرف می‌ شده اند در راه بازگشت کاروان از کوه های جنوب گرگان به منطقه زیارت می‌ رسیده اند و در آنجا پس از چندین ماه دوری ، اطرافیان آنان به استقبال آنان می ‌رفته اند و در منطقه فعلی ناهار خوران جهت صرف ناهار توقف می ‌کرده اند که امروزه به ناهار خوران مشهور شده است .
آبشار پشمکی
آبشار پشمکی درشهررامیان در استان گلستان واقع است. این آبشار در 10 کیلومتری جنوب شهر رامیان در روستای پا قلعه واقع است. از اولنگ که به سمت پا قلعه میرویم؛ پل پشمکی قرار دارد. که مسافران را به سمت این آبشار فرا میخواند. روستای پاقلعه از توابع بخش مرکزی شهرستان رامیان است که با مختصات جغرافیایی 55 درجه و 7 دقیقه طول شرقی و 36 درجه و 55 دقیقه عرض شمالی، در 10 کیلومتری جنوب غربی شهر رامیان و 70 کیلومتری گرگان قرار دارد . این روستا از شمال شرقی به پل آرام، از جنوب و غرب به ارتفاعات قلعه موران و از شمال غربی به منطقه تفریحی جامه شوران محدود می‏ شود.ارتفاع روستای کوهستانی پاقلعه، از سطح دریا 180 متر است و تحت تأثیر اقلیم کوهستانی زمستان‏های سرد و تابستان‏های معتدل دارد. میانگین بارندگی سالانه روستا 484 میلی‏متر گزارش شده است. مردم روستای پاقلعه به گویش معروف به استرآبادی سخن می‏ گویند
میدان بسیج گرگان
این میدان توسط یکی از مهندسین با سابقه طراحی شده آقای مهندس هوشنگ اژدری مدیر عامل شرکت طرح نو طراح این المان میباشند بنظر بسیاری از صاحب نظران این المان در سطح کشور منحصر بفرد میباشد بعد از برج میلاد این برج بزرگ ترین برج مخابراتی ایران محسوب می شود.این برج در وسط میدان بسیج و در ابتدای شهر گرگان واقف شده است.
میدان بسیج گرگان
این میدان توسط یکی از مهندسین با سابقه طراحی شده آقای مهندس هوشنگ اژدری مدیر عامل شرکت طرح نو طراح این المان میباشند بنظر بسیاری از صاحب نظران این المان در سطح کشور منحصر بفرد میباشد بعد از برج میلاد این برج بزرگ ترین برج مخابراتی ایران محسوب می شود.این برج در وسط میدان بسیج و در ابتدای شهر گرگان واقف شده است.
دریاچه مصنوعی گنبد
نخستین دریاچه مصنوعی گلستان واقع در گنبد کاووس پس از چهار سال از احداث به انوع پسابها و آلاینده ها آلوده شده است. این دریاچه که به مساحت پنج هکتار و گنجایش 120 هزار مترمکعب آب در سال 84 و در ورودی شهر گنبد کاووس احداث شد.
روستای درازنو
دهکده درازنو در جنوب شهرستان کردکوی و در محدوده ملک سورم‌سرا (بالاجاده) واقع شده‌است که در گذر سده‌ها مورد استفاده خانواده‌های زیادی از ساکنان بالاجاده و به صورت پراکنده از روستاهای همجوار بوده‌است. امروزه با ساخت جاده، این روستا گردشگرانی را از شهرستان‌های استان گلستان و دیگر مناطق ایران به خود جلب می‌کند.
آبشار شادان
آبشار شادان(هفت طبقه) ۷ کیلومتری جنوب شهرستان کردکوی در دل جنگلهای بکر و طبیعی دامنه کوه البرز قرار دارد.کردکوی در ۲۵ کیلومتری غرب شهرستان گرگان قرار دارد.
پارک جنگلی امام رضا
پارک جنگلی امام رضا(ع) در چهار کیلومتری جنوب شهر کردکوی این روزها استقبال‌کننده ازگردشگران بسیاری است که برای یافتن لحظاتی همراه باآرامش و استفاده از آب و هوای مطلوب گلستان به این استان سفر کرده‌اند. این پارک تفریحی در منطقه جنگلی پلنگ پا و در میان درختان انبوه پهن برگ خزری با مساحتی در حدود ‪ ۵۴هکتار قرار دارد تا مسافران و زایران حرم امام هشتم (ع) در مسیر سفر به مشهد از این منطقه زیبا بهره‌مند شوند.
جنگل چهل چای
این پارک جنگلی در 7 کیلومتری شهر مینودشت واقع شده ، و همواره پذیرای مسافرین عزیز و شهروندان مینودشتی و شهرهای مجاور میباشدپارك چهل چاي مينودشت به طور خودجوش و با توجه به استعداد منطقه و از طريق مقامات محلي به عنوان منطقه گردشگري محسوب شده است.
آبگرم زیارت
آب گرم زیارت در حاشیه جنوبی روستای زیارت ،واقع در 12 کیلومتری جنوب گرگان ، در مجاورت امام زاده ی معروف این روستا ،به نام امام زاده عبدالله قرار دارد .وجود این امام زاده باعث شده است که پیشینیان نام زیارت را براین آبادی بگذارند. در بین امام زاده وآب گرم ،رودخانه زیارت (خاصه)رود جریان دارد. آب گرم زیارت دارای چهار مظهر ومحل خروجی به فاصله تقریبی 20-10 متر است . اولین مظهر چشمه زیر تخته سنگی است.
مسجدو مدرسه کریم ایشان
مدرسه و مسجد کریم ایشان در روستای کریم ایشان و در مسیر جاده کلاله- مراوه تپه شهرستان کلاله واقع شده است و با شهرستان گنبد 79 کیلومتر فاصله دارد. ساختمان مسجد و مدرسه متعلق به دوره قاجاریه می باشد و بر اساس تاریخی که بر سردر ورودی مدرسه کتابت شده ، در سال 1328 هجری قمری ساخته شده است. مسجد و مدرسه کریم ایشان به شماره 1124 مورخه 21/7/54 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
تپه قلعه خندان
تپه قلعه خندان مربوط به دوره ساسانیان و دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در گرگان، میدان مازندران، جبهه جنوبی خیابان عدالت واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۶۴ با شمارهٔ ثبت ۱۷۰۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.تپه قلعه خندان در جنوب غربی شهر گرگان قرار دارد و برای نخستین بار ژاک دمرگان در سال ۱۸۹۶ میلادی از این تپه بازدید و نقشه و تصاویری چند از تهیه نمود. در سال ۱۳۸۸ گروه باستان شناسی، میراث فرهنگی استان گلستان در آن گمانه‌های به منظور لایه نگاری و مشخص کردن سازه‌های معماری آن انجام داد. آثار بدست آمده شامل خشت‌های ۸×۳۸×۳۸ سانتی متری متعلق به اواخر دوره ساسانی و آثاری از قرون اولیه اسلام تا دوره صفویه بود. این قلعه تا دوره صفویه در درون برج و باروی استرآباد قرار داشته و بعد از تخریب آن در دوره افشاریه، برج و باروی جدیدی در دوره قاجاره کشیده شد که قلعه خندان در بیرون از شهر قرار داشته‌است.
امامزاده نور
امامزاده نور مربوط به سدهٔ ۹ ه. ق. است و در شهرستان گرگان، بخش مرکزی، محله سرچشمه گرگان واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۳۲۱ با شمارهٔ ثبت ۳۴۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.امامزاده اسحاق معروف به امامزاده نور که نسبت آن به حضرت موسی کاظم منتهی می گردد 0و از ابنیه قرن نهم هجری ( دوره سلجوقی ) محسوب می شود بهترین ارزیابی تاریخی از این زیارتگاه توسط سوکک p.p.soucek در دوران پر اهمیت معماری ایرانی است .
جنگل رنگو
آبشار رنگو گرگان و جنگل زيباي رنگو(رينگو) در پانزده کيلومتري جنوب غربي گرگان واقع است. اين آبشار و چشمه زيبا از مسير پارک جنگلي و روستاي توشن در پنج کيلومتري جنوب گرگان قابل دسترسي است. از کوچه هاي روستاي توشن، راه جنگل پيداست. هر کوچه اي به جاده اي خاکي و مزارعي ختم مي شود که تا چندي پيش، بخشي از جنگل بوده اند. پس از پيمودن دو کيلومتر، از روستاي توشن و عبور از مسيري خاکي در ميان بوته هاي تمشک و درختان بلند، به کنار رودخانه اي مي رسيم که از چشمه هاي زلال جنگل و ارتفاعات رنگو سرچشمه مي گيرد. جنگلي که از روستاي توشن ما را به مناطق ديگر مي رساند، رنگو نام دارد.
چشمه سید کلاته
در فاصله ۶ کیلومتری جنوب شهر رامیان چشمه ای زیبا و پرآب در زیر درختانی بلند و کهن نزدیک ذخیره گاه زربین در جوار روستاهای باقر آباد و سید کلاته جریان دارد . چشمه ای پرآب که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می سازد.
چشمه لال
چشمه لال واقع در استان گلستان- مینودشت روستای بش اویلی این چشمه در وسط جنگل قرار دارد که تابستان ها برای شنا کردن خیلی مناسب است. بهار و تابستون که میشود جمعه ها و روزهای تعطیل اینجا خیلی شلوغ میشود.دلیل نامگذاری چشمه به لال این است که آب این چشمه در سکوت کامل از درون کوه بیرون آمده و بدون صدا از وسط جنگل به داخل رودخانه میریزد.
کاخ شاسمن گرگان
اين کاخ در شهر گرگان واقع شده و بنا به روايتى در سال ۷۹۵ هـ.ق به وسيله اميرتيمور در ساحل رودخانه ساخته شده است. برخى از سياحان و جغرافى‌دانان از اين کاخ نام برده‌‌اند که از آن جمله مى‌‌توان به حافظ ابرو اشاره کرد. طبق گفتهٔ‌ وى اين کاخ بعد از اينکه امير تيمور سراسر مازندران را مورد تاخت و تاز قرار داد.
روستای چهارباغ
چهارباغ، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان گرگان در استان گلستان ایران. این روستا در دهستان استرآباد جنوبی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۲۰۵ نفر (۷۵ خانوار) بوده است. البته جمعیت آن در تابستان بالغ بر 500 خانوار است که به دلیل سرمای شدید زمستان به گرگان و شاهرود مهاجرت می کنند.
روستای شاهکوه
شاهکوه روستایی است کوهستانی واقع در البرز مرکزی که از شمال به گرگان و از جنوب شرقی به شاهرود و از جنوب غربی به دامغان می‌رسد. و از نظر تقسیمات استانی در حوزه استان گلستان قرار می‌گیرد. این روستا در ارتفاع ۲۰۰۰ متری دریا قرار دارد و با شهرهای گرگان و شاهرود ارتباط زمینی از طریق راه شوسه دارد. شاهکوه به علت موقعیت کوهستانی خود دارای تابستان هایی معتدل و زمستان هایی سرد است و مردم آن به کارهای کشاورزی و دامپروری اشتغال دارند.
امامزاده النگ
معمولا آخر هفته ها همه ی روستاییان به مزار برای زیارت روانه می شوند و از خداوند طلب آمورزش برای رفتگان را خواستارند.آخر هفته یعنی روزهای پنجشنبه روستاییان النگ در امامزاده النگ شاهد شمار زیادی از زائران خواهند بود که برای زیارت از خارج از النگ و یا خود النگ به امامزاده روانه می شوند.روستایان روزهای پنجشنبه را روزی باشکوه و عظیم به خود اختصاص داده است.زیارت روز پنجشنبه با زیارت در روزهای دیگر صفای خیلی بیشتری دارد.
خلیج گرگان
وجود خلیج گرگان با وسعت 68800 هكتار كه به طول 5/6 كیلومتر از دریا منفك گردیده از مهمترین محورهای دارای قابلیت توریستی است. سواحل جنوبی و شرقی دریای خزر برخلاف سواحل شمالی آن هیچگاه دوره یخبندان ندارد، لذا پیوسته شرایط جلب توریست داشته و آماده انجام همه گونه است.
خلیج گرگان (استرآباد) بزرگترین خلیج دریای خزر است که بر اثر پیشروی و گسترش شرقی رشته ساحلی شبه جزیرهٔ میانکاله در جنوب شرقی دریای کاسپین (خزر) تشکیل شده‌است. وسعت خلیج گرگان حدود ۴۰کیلومتر مربع است. خلیج گرگان کم عمق است به طوری که با در نظر گرفتن بالاآمادگی آب، حداکثر عمق آن به ۴ متر می‌رسد و از غرب به شرق تا حوالی ضلع جنوبی آشوراده به عمق آب افزوده می‌شود.خلیج گرگان (استرآباد) بزرگترین خلیج دریای خزر است که بر اثر پیشروی و گسترش شرقی رشته ساحلی شبه جزیرهٔ میانکاله در جنوب شرقی دریای کاسپین (خزر) تشکیل شده‌است. وسعت خلیج گرگان حدود ۴۰۰ کیلومتر مربع است.خلیج گرگان کم عمق است به طوری که با در نظر گرفتن بالاآمادگی آب، حداکثر عمق آن به ۴ متر می‌رسد و از غرب به شرق تا حوالی ضلع جنوبی آشوراده به عمق آب افزوده می‌شود.
آرامگاه دولت محمد فراغی
دولت محمد (دولت مامد) در نواحی اطراف رود اترک متولد شد و تحصیلات اولیه را از پدرش آموخت و پس از آن برای تحصیل بیشتر به خیوه رفت. دولت محمد در میانسالی با زنی به نام ارازگل ازدواج کرد، شش فرزند به نام‌های محمدصفا، عبدالله، مختومقلی، قاهرقلی (نوادگان او در جرگلان، شهرستان بجنورد زندگی می‌کنند)، قولچه و زبیده از او داشت که محمدصفا و عبدالله در جوانی به سپاه احمد شاه درانی پیوسته و در جنگ کشته شدند. پس از مرگ ارازگل با زنی قزاق ازدواج کرده و چاقی و یاری از او به دنیا آمدند که نوادگان آن‌ها هم اکنون در قاری قلعه ساکن هستند. او در ۱۱۷۴ هجری (۱۷۶۰ میلادی) درگذشت و مزار او در روستای آق تقه در نزدیکی گنبد واقع است.
آرامگاه مختوم قلی فراغی
آرامگاه مختومقلی مربوط به اواخر دوره قاجاریه - دوره پهلوی است و در شمال استان گلستان، شهرستان گنبد کاووس، روستای آق تقه واقع شده‌است. این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۲۵۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این آرامگاه شامل مقبرهٔ مختومقلی فراغی شاعر ملی ترکمن‌ها (مرگ در ۱۱۶۹ یا ۱۱۷۶ ه.ش) و پدرش دولت محمد آزادی می‌شود. در دههٔ ۱۳۷۰ بنایی بر روی این مقبره ساخته شده و در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۷۸ با حضور صفر مراد نیازوف رئیس جمهور وقت ترکمنستان و عطاالله مهاجرانی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد ایران افتتاح شد.
خرابه های شهر تمیشه
روستاي سرکلاته از توابع بخش مرکزي شهرستان کردکوي، با مختصات جغرافيايي 54 درجه و 4 دقيقه طول شرقي و 36 درجه و 44 دقيقه عرض شمالي، در چند کيلومتري جنوب غربي شهر کردکوي ودرشرق شهرستان بندرگز قرار دارد.اين روستا از شمال به اتوبان اصلی از شرق به روستاي سالیکنده، از جنوب به اراضي جنگلي و از جنوب غرب به روستاي کارکنده محدود مي‏شود.روستاي سرکلاته از سطح دريا 300 متر ارتفاع دارد و تحت تأثير اقليم کوهپايه‏اي و خزري آب و هواي آن معتدل است و فاصله اندکي با خلیج استراباددارد. منطقه روستاي سرکلاته، در دوره‏هاي مختلف تاريخي مورد توجه حاکمان وقت بوده است. بقاياي شهر قديمي تميشه در غرب روستا، گوياي اين توجه است.
کاخ موزه گرگان
كاخ شهر گرگان پس از مرمت به كاخ موزه گرگان تبديل شد. اين بنا كه در دو طبقه به سبك اروپايي در سال 1317ه.ش به دستور رضاخان در كنار مجموعه اي از ساختمان هاي اداري ساخته شده است. كاخ شهر گرگان با قدمتي بيش از70 سال در سال ۱۳۴۳ه.ش. به عنوان بيست و چهارمين موزه كشور و نخستين موزه شمال كشور مطرح بوده كه در سال 1336ه.ش. به ثبت آثار ملی رسیددر حال حاضر، در طبقه همكف اين كاخ فقط تعدادی شی كشف شده از شهر تاریخی جرجان به نمایش گذاشته شده و در عین حال بخش مشاهیر شامل تندیس چند از اندیشمندان و نام آوران جرجان و استرآباد در این طبقه قرار دارد و به بخش مشاهیر مشهور است. در طبقه بالا با اشياي مربوط به دوره پهلوي دوم تجهيز شده است. اين كاخ در پارك شهر گرگان واقع شده است.
جنگل قرق
اين پارک جنگلي نيز از آب و هواي مطبوعي برخوردار است که محل مناسبي براي استراحت و تفريگاه به شمار مي آيداز امکانات اين پارک جنگلي مي توان به : شبکه هاي آب رساني ، سرويس بهداشتي ، پارک وحش ، پارک کودک ، آلاچيق ، نماز خانه ، فروشگاه و رستوران و همچنين ساختمان نگهباني و انتظامي اشاره کرد.
یاریم تپه
این تپه و محوطه باستانی آن در 12 کیلومتری شهر جرجان (گرگان تختگاه مرکز ایالت گرگان تاریخی) یا جنوب گنبد فعلی در 500 متری روستای آق چلی بالا واقع شده است. چون رودخانه قره سو از سمت جنوب آن گذشته و تقریباً نیمی از قسمت شمال تپه را شسته، به همین دلیل به لهجه ترکی و ترکمنی مردم این ناحیه به آن یاریم تپه(نیم تپه) می گویند.
جاده و پل های شاه عباسی
در دوره صفوي به دستور شاه عباس و جهت دسترسي سريع و راحت کاروانيان جاده هاي ارتباطي در سراسر ممالک تحت امر احياء و احداث شده است. ازجمله جاده سنگفرش معروف به جاده شاه عباسي که استانهاي گيلان و مازندران و گلستان را به مرکز شاهي يعني اصفهان متصل مي کرد.در اثر گذشت زمان بخش اعظم اين جاده از بين رفته است. در استان گلستان در جنوب شهرستان کردکوي بقاياي جاده شاه عباسي حدفاصل روستاهاي سرکلاته ,ساليکنده , کردمحله, بالاجاده ديده مي شود.
رود ساری سو
این رود از ارتفاعات مربوط به رشته کوه گلیداغ و اطراف آن سرچشمه می گیرد و پس از طی مسافت زیادی از میان تپه ماهورهای شن و ماسه بادی در نزدیکی روستای تمرقره قوزی از سمت راست به گرگان رود می پیوندد . بستر این شاخه مانند گرگان رود مارپیچی و نسبت به زمین های اطراف گودتر است . مقدار مواد معلق این شاخه زیاد است ، و در مواقع سیلابی مقدار عظیمی مواد دانه ریز رسوبی را که از کناره دیواره های خود می کند ، و وارد گرگان رود می نماید .
منطقه شکار ممنوع
اين منطقه در 24 كيلومتري شرق شهرستان كلاله و در روستای عزیز آباد واقع در شمال شرقي استان گلستان با وسعت 195330 هكتار مي باشد كه در طول جغرافيايي 55،35 تا55،51 درجه و عرض جغرافيايي 37،30 تا37،41 درجه قرار دارد.. شرایط آب و هوایی این منطقه متفاوت بوده است. بطوریکه در تابستان ها گرم و نیمه مرطوب و در زمستا ن ها سرد و معتدل می باشد . ارتفاع اين منطقه از سطح دريا از 228 تا955 متر مي باشد .اين منطقه از سال 1361 تاكنون حدود دو دهه به عنوان منطقه شكار ممنوع حفاظت مي گردد.
آبشار زاو
بخشي از طبيعت زيباي پارك ملي گلستان و سرچشمه رودخانه زاو كه از سرشاخه هاي پر آب گرگان رود است در اين شهرستان واقع شده است .چشمه زاو یک چشمه با آبدهی زیاد و چشم انداز زیبا است ، که در روستای زاو و نزدیکی گرگانرود واقع شده است.
چشمه آق سو
چشمه آق سو در نزدیکی کلاله و در میان جنگل های انبوه ومتراکم قرار گرفته است . چشمه آقسو بفاصله 10 كيلو متري در ضلع شمال شرقي شهر كلاله واقع گرديده كه در مسير جاده مراوه تپه در سمت راست میدان بسیج روستاي قوجمز كه بعد از گذشت روستاي فوق به روستاهاي اجن يلي اول و دم رسيده كه بعد از گذشت اين روستا ها به نقطه اصلي كه چشمه آقسو مي باشد و اب مصرفي شهر كلاله از اين چشمه تامين مي گردد و در جنگلهاي روستاي فوق قرار دارد .
جنگل زرین گل
این جنگل در نزدیکی شهر علی آباد کتول و واقع در استان گلستان است که در این شهر سدی ساخته شده است که این سد نیز به اسم زرین گل معروف است احتمالا در این جنگل واقع شده است
اسکله بندرگز
مجموعه اسکله بندرگز به مساحت 94 هکتار در سال 73 با موافقت هیئت دولت توسط سازمان بنادر و کشتیرانی به منظور ایجاد پایانه های مسافری، تجاری و بندری افتتاح شد. بنا به اظهار مسئولین بنادر و کشتیرانی وقت، بدلیل پایین بودن آبخور و عدم توجیه اقتصادی و نداشتن اعتبار، بهره برداری از این مجموعه مسکوت ماند و در سال 81 این مجموعه طی قرارداد به استانداری گلستان واگذار شد تا از طریق شهرداری و فرمانداری بعنوان طرح سالم سازی دریا از آن بهره برداری شود.
آبشار دوآب
آبشار دوآب کردکوی 5 کیلومتری جنوب شهرستان کردکوی واقع شده است. شهرستان کردکوی در غرب استان گلستان واقع شده است. این شهرستان از شمال به شهرستان ترکمن از جنوب به رشته کوههای البرز شرقی و استان سمنان، از شرق به شهرستان گرگان و از غرب به شهرستان بندرگز محدود می‌باشد. جنوب این شهرستان را ارتفاعات البرز شرقی تشکیل می‌دهد، که مهمترین کوههای آن درازنو و زمه کوه، چلستان، جهان نما، پلاش و حداکثر ارتفاع آن از سطح دریا به 3500 متر می‌رسد.
فانوس دریایی بندرگز
ساختمان فانوس دریایی مربوط به اواخر دوره قاجار - دوره پهلوی اول است و در بندرگز، خیابان امام جعفر صادق (ع)، ساحل دریای بندرگز واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۵۶۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مدرسه عمادیه گرگان
مدرسه عمادیه هم اکنون با 1550متر زمین (با ابعاد 45 در 34.5 متر) در محله درب نو (دروازه نو) شهر گرگان (استراباد سابق) واقع شده که به همراه اب انبار، گورستان، حمام، دکانهای متعدد، مسجد گلشن، مجموعه چند تکیه، بافت و عناصرعمده محله دربنو و نیز بخشی از بافت بازار کهنه استراباد را تشکیل می‌دادند د به همراه مدارس مفیدیه (احتمالا همان سادات) ،یوسفیه و اقا محسن در یک محدوده حدود 200 متری قرار می‌گرفتند. (معرفی دو مدرسه قدیمی ایالت تاریخی استراباد مدارس عمادیه و قلیچ ایشان-اسدا... معطوفی)
غار پلنگ آرام
غارپلنگ آرام، در شهر فاضل آباد؛ در نزدیکی روستای محمد آباد کتول، غار یخچال در کردکوی، دهکده ییلاقی درازنو، غار جهان نما در منطقه حفاظت شده جهان نما، غار اژدرکوه در کردکوی، غار گنج خانه در ارتفاعات جنوبی کردکوی، غار مبارک آباد در مینودشت، غارسیامرز کوه در علی آباد کتول، روستای سیامرز کوه از دگر غارهای زیبا و دینی استان گلستان هستند.
غار سم
دومین غار عمیق کشور با عمق 375 متر با عنوان "سم" در ارتفاعات شرقی کوه خواجه قنبر روستای دوزین بخش گالیکش استان گلستان کشف شده است.این غار زیبا و منحصربفرد طبیعی در ارتفاعات 1700 متری کوه خواجه قنبر در منطقه نامیج گالیکش از توابع شرق گلستان واقع شده است.جاذبه های طبیعی بکر و زیبای این غار ناشناخته، بهشتی برای طبیعت گردان و کوهنوردان و علاقمندان به رشته های غارنوردی فراهم کرده است. تاکنون با تلاشهای گروه های کوهنوردی 21 چاه از این غار زیبا کشف شده که 17 چاه از این غار بوسیله گروه کوهنوردی قابوس گنبد کشف شده است.
اسکله بندر ترکمن
این شهر که اغلب مردم آنها ترکمن هستند دارای اسکله ای است که به خلیج گرگان وصل می شود ولی جدیدا که نه از وقتی که من یادمه کسی توی این اسکله شنا نکرده چون خیلی کثیفه و پر از جلبکه و مردم تنها برای دیدن امواج دریا و خرید از بازار ساحلی ای که در کنار این اسکله به آنجا می روند .نه از وقتی که من یادمه کسی توی این اسکله شنا نکرده چون خیلی کثیفه و پر از جلبکه و مردم تنها برای دیدن امواج دریا و خرید از بازار ساحلی ای که در کنار این اسکله به آنجا می روند .
امام زاده عبدالله زیارت
قبرستان یا آرامگاه اموات روستای زیارت در جوار امام زاده عظیم اشان عبداله ابن موسی کاظم می باشد که باعث خیر و برکت روستا شده است و طروات خاصی به قبور مدفون در این روستا بخشیده است که سالانه پذیرای تعداد زیادی از مسافران است که از دور و نزدیک به دیدن این روستا می آیند این امام زاده در داخل خود روستا است که در کنار این امام زاده و قبرستان یک آبگرم وجود دارد که به صورت دو استخر کوچک در آورده اند که می توان در شنا کرد.
چشمه نیلبرگ
جنگل و چشمه نیلبرگ در دو کیلومتری جنوب شرق شهر رامیان واقع شده است که مسیر رسیدن به آن از توی جنگل های انبوه می گذرد و مسیری است که ماشین نمی گذرد و باید با پای پیاده به این چشمه برسی البته روستاییان اطراف این چشمه با موتور نیز از این مسیر می گذرند .
امام زاده آق امام
آق امام نام امام زاده ای است در بالای تپه ای گنبدی شکل به ارتفاع 3000 متر به نام کوه آق امام در شمال شرقی شهر آزادشهر ، این مقبره متعلق به محمدبن زیدبن اسماعیل علوی ( 282- 270 ه.ق ) است که دومین امیر مقتدر ، فاضل و نیکو سیرت علویان طبرستان و گرگان قدیم می باشد. این امام زاده از شمال به جاده ی بین المللی آزادشهر – مشهد و روستای ترکمن نشین قزلجه و از جنوب به روستای نوده و از مشرق به روستای سیدآباد نیلی و از غرب محدود به زمین های زراعتی است.
روستای افراتخته
کوه‏های افراتخته در شمال، تکیانو در جنوب، ملیارتو در غرب و دره افراتخته در جنوب روستا واقع شده‏اند. این روستای کوهستانی در ارتفاع 1550 متری از سطح دریا قرار گرفته است و تحت تأثیر اقلیم کوهستانی، زمستان‏های سرد و تابستان‏های معتدل دارد. میانگین بارندگی سالانه آن 584 میلی‏متر گزارش شده است. رودخانه افراتخته، در جنوب روستا جریان دارد. آب و هوای معتدل و اراضی حاصلخیز همراه با کوش‏های روستاییان تأثیر فراوانی در شکل‏گیری و ماندگاری این روستا داشته است. چاه سنگی و باستانی پیرآلا در 2 کیلومتری روستا، گورستان گبری و حمام قدیمی روستا، بیانگر قدمت کهن این روستا می‏باشد. مردم روستای افراتخته به زبان فارسی سخن می‏گویند، مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.
غار شیرآباد
غار و آبشارهای شیرآباد در جنوب روستای “شیرآباد” از توابع شهر خان‌ببین در استان گلستان است. این غار در ارتفاع حدود ‪ ۳۴۵‬متری از سطح دریا قرار دارد و طول آن حدود ‪ ۲۳۵‬متر و قطر دهانه آن حدود ‪ ۹ – ۱۵‬متر می‌باشد. از کف غار آب سرد ‪ ۱۰ – ۱۱‬درجه سانتی گراد جاری است و به رودخانه شیرآباد وارد می‌شود و چندین آبشار بسیار زیبا در محیط جنگلی تشکیل داده است.
«هزار پیچ» یا «هزارچم»
تپه ای مشرف، دارای چشم انداز وسیعی بر شهر گرگان و از معدود تفریحگاه های این شهر است که از قدیم به عنوان یک تفرجگاه مورد استفاده قرار می گرفته است.این تپه جنگلی که بخشی از تجهیزات صدا و سیما نیز بر آن قرار دارد، در مقطعی شاهد پاک تراشی جنگل بود که با درخت کاری مجدد، در سال های اخیر دوباره تفریحگاهی برای مردم و میزبانی برای برخی از گونه های جانوری بومی شده است.جهت رسيدن به اين ارتفاعات در مبداخروجي غرب گرگان از ميدان بسيج به سمت كارخانه شير پاستوريزه رفته و پس از طي يك جاده‌ي اسفالته پر پيچ و خم با سربالايي زياد به مسافت حدود 3 كيلومتر به بالاترين نقطه ارتفاعات مي‌رسيم. چشم انداز اطراف اين مسير شامل جنگلهاي مصنوعي از سرو و كاج، درختچه‌هاي طبيعي، پوشش مرتعي و جنگلهاي انبوه است. در بلندترين نقطه آن وزش باد بطور مستمر وجود دارد كه ناشي از اختلاف فشار بين دو دامنه‌ي سايه و آفتابي و همچنين بين كوه و دره مي‌باشد. هنگاميكه در بلندترين نقطه ايستاده‌ايم، مناظر بديعي از گستره شهر گرگان، معابر آن، روستاهاي مجاور شهر و روستاهاي دوردست، جاده‌هاي منتهي به شهر، جاده‌هاي بين روستاها، دره‌ها با جنگلهاي انبوه در جنوب شهر، مزارع كشاورزي، ابنيه مذهبي، فرودگاه، آب‌بندان محمد آباد به وضوح نمايان است و حتي بخشي از خليج گرگان قابل مشاهده مي‌باشد
روستای زیارت
درمسیر خروج از شهر گرگان از سمت جنوب پس از گذر از منطقه گردشگری و تفریحی ناهارخوران به جاده ای زیبا و جنگلی می رسیم كه مسافران را با خود به یكی دیگر از زیباییهای گلستان می رساند. به روستای ییلاقی «زیارت» كه در میان دو دامنه كوهستانی و جنگلی قرار گرفته و در تابستانها بدلیل هوای خنك و معتدل و در زمستانها بدلیل برف با وجود قرار گرفتن در نزدیكی منطقه ای كه هوای معتدل دارد همواره مد نظر گردشگران و مسافران است. زیارت در ارتفاع یكهزار متری از سطح دریا در ۱۷كیلومتری جنوب شهر گرگان واقع شده است، این روستا ازشمال به «ناهارخوران» وارتفاعات «بندسر» و «خمام شهر»، از شرق به ارتفاعات «خال دره»، از غرب به ارتفاعات «ادیم» و «مازوكش» و «كمرسر» و از جنوب به آبشار و ارتفاعات پوشیده از جنگل محدود می شود.از مجموع جاذبه های این روستا آبگرم آن با خواص درمانی و نیز وجود امامزاده جلوه خاصی به این منطقه و توانایی خاصی برای پذیرش مهمان از سراسر كشور داده است.گفتنی است وجود امامزاده عبدالله در این روستا باعث شده تا نام «زیارت» بر آن گذاشته شود. روستای تفریحی، توریستی زیارت از جمله روستاهای بسیار قدیمی شهرستان گرگان است كه دارای قدمت تاریخی و جاذبه های گردشگری طبیعی فراوانی است. روستای زیارت در دره رودخانه «خاصه رود» قرار دارد و در دامنه رود گسترش یافته است، اما رشد روستا به دلیل شیب تند زمین و وجود مراتع و جنگلها در بالادست در این بخشها متوقف شود.در این میان آبگرم زیارت با خواص درمانی كه در حاشیه جنوبی روستای زیارت در مجاورت امامزاده عبدالله قرار دارد.دانشنامه گلستان در مورد نام قدیمی این آبگرم از آن به نام «گرماندو و گرماب» نام می برد. خواص درمانی آبهای گرم بیشتر از مواد معدنی آنها است، اگر آب چشمه ها در ازای هر یك لیتر بیش از یك گرم مواد معدنی داشته باشد به آن چشمه های آب معدنی می گویند.در این زمینه گفته می شود اكثر چشمه های آبگرم چشمه های آب معدنی هستند زیرا آب آنها به دلیل دمای بالا قدرت انحلال زیاد داشته و در نتیجه مواد معدنی آن به بیش از یك گرم در لیتر می رسد. همچنین به گفته اهالی زیارت آبگرم این روستا آرام بخش بوده و برای انواع بیماریهای پوستی و درد مفاصل مفید است.چشمه آبگرم زیارت كه در محدوده حفاظت شده جهان نما قرار دارد دربین حدود ۷۰چشمه این محدوده از پرآب ترین آنها است.آبگرم روستای زیارت كه تنها چشمه آبگرم در استان گلستان است دارای آب صاف و زلال و فاقد طعم و بوی تند و خاص بوده و گرمای ملایم و مطبوعی دارد. این ابگرم دارای چهار مظهر و چهار خروجی است كه به فاصله حدود ده تا بیست متر قرار گرفته است.به گفته وی اولین مظهر چشمه زیرتخته سنگی است كه روی آن كتیبه كوچكی به ابعاد ۱۵در ۲۰سانتی متر بوده و به خط عربی تاریخ ۱۰۳۵را نشان می دهد، مظهر دوم به فاصله ۲۰متر در جنوب این مظهر قرار دارد و دو مظهر دیگر هر یك با فاصله ده تا ۱۵متر از زیر بدنه تراشه طبیعی جاری هستند. گفتنی است روستای ییلاقی زیارت همچنین بعنوان یكی از ده روستای دارای بافت باارزش تاریخی كشور معرفی شده است كه این مساله لزوم توجه بیشتر به آن رامی رساند. این روستای باستانی به دلیل قرارگرفتن در بستر سرسبز و زیبای استان گلستان و روی شیب تپه به طور طبیعی از مناظر و چشم اندازهای زیبای جنگلها و مراتع اطراف بهره مند است و وجود امامزاده، چشمه آبگرم و آبشار ازویژگیهای خاص روستای زیارت گرگان به شمار می رود.روستای زیارت با وجود جاذبه های بسیار به توجه بیشتری نیاز دارد و حمایت از سرمایه گذاران برای ایجاد امكانات اقامتی و استفاده از این آبگرم در این زمینه تا حدودی تاثیرگذار خواهد بود.
بازارچه مرزی اینچه برون گنبد کاووس
بازارچه اینچه برون در شهر مرزی اینچه برون در شهرستان گنبد کاووس، استان گلستان قرار دارد. این بازار در پی گشایش مرز پل گدرالوم و تردد مسافران از این نقطه به ترکمنستان به صورت غیر رسمی فعال شد . مطابق توافقنامه همکاری تجاری دو کشور زمینه تشکیل بازارچه فعلی میسر گردید . بدین ترتیب بسیاری از لوازم صوتی ، بهداشتی البسه و سایر موارد از ترکمنستان وارد و یا به آن طرف صادر گردید . بازارچه مرزی اینچه برون مهمترین عامل تردد و جاذبه گردشگری به شهر کوچک اینچه برون است. این بازارچه بیشترین تعداد بازدید کنندگان نوروزی را به خود اختصاص می دهد. شهر اینچه برون در منطقه شوره زارواقع شده و زمین های اطراف آن تحت تاثیر سیلابهای فصلی رودخانه اترک است، این شهر بر تپه ای قرار دارد که به زبان محلی به آن اینچه برون به معنی باریکه و دماغه می گویند و بسیاری از کالاهای مرزی در این منطقه وارد و به فروش می رسد.
تالاب آلاگل
تالاب آلاگل در 60 کیلومتری شمال گنبد کاووس و در شرق جاده آق‌ قلا به اینچه ‌برون واقع شده است. نشانی دیگر این تالاب در غرب جاده آق قلا – تنگلی ، اینچه برون و در 10 کیلومتری جنوب غربی
تالاب آلماگل
تالاب آلماگل در حدود 55 کیلومتری شمال شهرستان گنبد کاووس و در ضلع شمالی جاده گرگان به اینچه برون واقع شده است و در شمال روستای تنگلی و با فاصله بسیار کمی از مرز ایران و ترکمنستان قرار گرفته است.
سد گلستان
سد گلستان در شهرستان گنبد کاوس در حدود12 کیلومتری شمال شرقی شهر گنبد کاووس بر رودخانه گرگان رود احداث گردیده است. سد گلستان از نوع سدهای خاکی همگن می باشد و شاخه اصلی آن از ارتفاعات کوه های شرق استان
جزیره آشوراده
آشوراده تنها جزیره ایران در دریای خزر است. این ویژگی و سرسبزی شمال که همواره مورد پسند ایرانیان بوده، آشوراده را به کانون توجه دست‌اندرکاران گردشگری تبدیل کرده است. اکنون نام آشوراده واژه‌ای کلیدی در ادبیات اکوتوریسم گلستان است. آشوراده یا جزایر آشور نام بخشی از خشکی شبه جزیره میان کاله در شرق آن است. ناحیه روستایی آشوراده از توابع شهرستان بندرترکمن در ۲۵ کیلومتری مرکز استان گلستان واقع شده است. آشوراده آب و هوایی معتدل و مرطوب دارد. زبان مردم این جزیره فارسی و ترکی است و تنها راه دسترسی و ورود به آن قایق‌های بومی و محلی است. آشوراده و میانکاله یک فلیش ساحلی هستند (فلیش در حقیقت امتداد زبانه خشکی در آب است). از فلیش میانکاله می‌توان به عنوان یک نمونه شاخص در جغرافیای ایران نام برد. این جزیره از رسوبات آبرفتی حاصل از عملکرد فرسایش رودخانه کهر باران یا نکارود و حمل و انباشته شدن رسوبات در این ناحیه تشکیل شده است. جنس این رسوبات بسته به جنس سنگها در نواحی که توسط آب حمل شده‌اند متفاوت است. این رسوبات فاقد رس هستند.
فقدان خاک رس در رسوبات میان کاله و بطور محسوس جزیره آشوراده تاثیر گذاری عمل فرسایش آب دریا و باد را چشمگیر ساخته و این امر باعث شده تپه‌های ماسه‌ای در جزیره تشکیل شود. این تپه‌ها اصلی‌ترین ناهمواریهای جزیره هستند و عمدتا به صورت تپه‌های کوتاه و کشیده ( کشیدگی از غرب به شرق به جهت جریان باد و اندازه قطر ماسه) با چاله‌های میانشان جلوه‌گر شده‌اند. در قدیم بخش انتهایی میانکاله را سه جزیره تشکیل می‌داده است. از این سه جزیره، دو جزیره شرقی کوچک و تنها جزیره غربی بزرگتر بوده است. دو جزیره کوچک شرقی به سبب تحولات سطح آب و احتمالا عمل باد مدفون شده و در حال حاضر آشوراده تنها یک جزیره است که با ایجاد کانال (کانال خزینی) در بخش غربی آن از شبه جزیره میانکاله جدا افتاده است. پوشش گیاهی جزیره از تنوع و انبوهی قابل ملاحظه‌ای برخوردار نیست. جزیره آشوراده در بررسی کلی از اکوسیستم خاص گیاهی نواحی خشک برخوردار است. عمده پوشش گیاهی آشوراده را گیاهان کم ارزش ( به لحاظ غذایی) به صورت سه تیپ غالب انار، تمشک وارچنگ (اسکوپ فوقانی) ساز( اسکوپ میانی) و پول یروموس، داکتلیس و پراکیویوریوم (اسکوپ تحتانی) تشکیل داده‌اند. امروز به جز محدود درختچه‌های انار، تمشک و ارچنگ، درختان دیگری در جزیره مشاهده نمی‌شود. در عین حال پوشش علفی آن نیز به رغم چرای مفرط قابل ملاحظه است. این خود عامل بسیار مهمی در کنترل ماسه‌های روان بشمار می‌آید. گرچه اسناد و نوشته تاریخی موید کشت خرما، پنبه و نیشکر در جزیره است لیکن امروز به جز برخی درختان میوه در منازل قدیمی پوشش زراعی دیگری در جزیره مشاهده نمی‌شود.
آشوراده چون منطقه‌ای حفاظت شده است زیستگاه مناسبی برای بعضی از جانوران به شمار می‌آید. به همین خاطر به رغم پوشش گیاهی کم ارزش جزیره در ناحیه شمالی ایران حیات جانوری آن تا حدود زیادی قابل ملاحظه است. آشوراده و مهمتر از آن شبه جزیره میانکاله یکی از مناطق حفاظت شده حیات وحش کشور و یکی از زیست بومهای با ارزش ایران است. آشوراده جزو ۵۹ منطقه بین المللی ذخائر طبیعی اعلام شده و به ثبت رسیده است. این ناحیه زیستگاه دو گروه از پرندگان بومی و مهاجر و پستانداران است. پرندگان بومی آن عمدتا قرقاول و دراج و پرندگان مهاجر آن شامل انواع کاکائی، گیدانشاه، چوب پا، پرستوی دریایی و گلایول، انواع قو، اردک، فلامینگو، پلیکان و غاز است