نام و نام خانوادگی:
جنسیت:
شهر:*
موبایل:*
تاریخ تولد:*
شغل:






    معرفی شهرستان های استان گلستان             معرفی مکانهای دیدنی استان گلستان    

نگاهی به کل استان
این آبشارها در ۷ کیلومتری جنوب شهر خان‌ببین جریان دارند و در مسیر خود رودخانه‌هااستان زیبا و باصفای گلستان در شمال خاوری ایران واقع شده و محل سکونت یکی از بزرگ ترین و با سابقه ترین عشایر منطقه شمال خاوری ایران (ایل ترکمن) است. استان گلستان یکی از قطب های اقتصادی مهم کشور در زمینه کشاورزی، دام داری و صنایع وابسته به آن ها بوده و از معادن و صنایع با ارزشی نیز برخوردار است. پارک ملی گلستان که بزرگ ترین و با ارزش ترین پارک ایران است، درمحدوده این استان واقع شده و جنگل های خزری درمحدوده این استان به پایان می رسد. استان گلستان با دریای خزر ساحل دارد و از مواهب طبیعی چون سواحل دریا، جنگل های زیبا، کشتزارهای پررونق و باصفا و باغ های مطلوب برخوردار است. انواع جاذبه های طبیعی چون کوه، دریا، جنگل، آبشار، رودخانه، چشمه وانواع گونه های جانوری دراین استان قابل دسترسی و مشاهده است. به لحاظ این که این استان محل زندگی عشایر ترکمن ایران بوده، از جاذبه های متعدد اجتماعی چون جلوه های عشایر *** رو و آداب و رسوم حاکم بر آن ها، موسیقی سنتی و خاص منطقه به همراه انواع جشن ها و آیین ها برخوردار است. این استان هم چنین در مسیر عبوری زایرین بارگاه مقدس حضرت امام رضا(ع) قرارگرفته و موقعیت ترانزیتی این استان در کنار جاذبه های اکوتوریستی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی آن؛ استان گلستان را در ردیف یکی از پر توان ترین مناطق ایران در زمینه جهانگردی قرار داده است. به روایت تاریخ ، دین اسلام در اوایل قرن دوم هجری جایگزین دین مزدیسنا در طبرستان شده است . اکنون بیشتر ساکنان منطقه شیعه مذهب اند ؛ ولی در ناحیة ترکمن نشین گنبد و گرگان که در مجاورت با نواحی ترکمن نشین آسیای میانه قرار دارد اکثر اهالی سنی حنفی هستند
شهر گنبد کاووس
این آبشارها در ۷ کیلومتری جنوب شهر خان‌ببین جریان دارند و در مسیر خود رودخانه‌هااستاناین شهرستان با مساحت 5071 کیلومتر مربع در بخش شرقی استان گلستان واقع شده و از طرف شمال به جمهوری ترکمنستان ، از طرف غرب به شهرستان های علی اباد ، آق قلا و گرگان ، از طرف شرق به شهرستان های کلاله و مینودشت و از جنوب به شهرستان های ازاد شهر و رامیان محدود است .ناهمواری های شهرستان گنبد کاووس از مناطق کوهستانی و جلگه ای تشکیل شده . حد فاصل بین گرگان رود و نوار مرزی ترکمنستان که در بخش داشلی برون قرار گرفته ، مناطق استپی وسیعی را بردارد . این مناطق ، مهمترین مراتع قشلاقی اند . آب و هوای این شهرستان در ارتفاعات آزادشهر و رامیان ، معتدل و کوهستانی بوده و در شمال گرگان رود به سوی مرز ترکمنستان به آب و هوای نیمه بیابانی معتدل و نیمه خشک تبدیل می‌شود . میزان بارندگی آن هم از جنوب به شمال . و از شرق به غرب کاهش می‌یابد .
شهر گرگان
شهرستان گرگان از شمال به شهرستان آق قلا، از شرق به شهرستان کردکوی و بندر ترکمن و از جنوب به ارتفاعات شاهکوه و استان سمنان محدود است. زبان اصلی مردم گرگان گویش زیبا و دلنشین استرآبادی است و جمعیت فعلی آن دارای تنوع فراوان و ترکیبی از قومیت های بومی و محلی؛ قاجار، ترک سادات، بلوچ، سیستانی، دیلمی، مازندرانی، سبزواری، کاشمری، شاهرودی، بسطامی و اقوام ترکمن و قزاق می باشد. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد كه در قدیم شهری به نام گرگان (جرجان) كه رودخانه گرگان نیز از میان آن می‌گذشت وجود داشت كه نیمه شرقی آن را گرگان و نیمه غربی آن را "بكر آباد" می‌نامیده‌اند. این شهر در قرن چهارم هجری قمری مخصوصاً در زمان "شمس المعالی قابوس بن وشمگیر" اهمیت و شكوه خاصی داشت. در این دوره دانشمندانی همچون ابوعلی سینا، ابوریحان بیرونی و ابوبكر خوارزمی در این شهر پیرامون مسائل علمی به بحث و مجادله می‌پرداختند. این شهر از قرن چهارم هجری قمری به بعد اهمیت خود را كم كم از دست داد و در اثر حمله مغول تخریب و در دوره‌های بعد به خرابه‌ای مبدل گشت. گرگان قدیم (جرجان) یكی از پایتخت‌های آل زیاریان بود.
شهر علی آباد
شهرستان علی آباد از شهرستان های مرکزی استان گلستان است که از جانب غرب و شمال با شهرستان گرگان، از طرف جنوب با شهرستان شاهرود واقع در استان سمنان و از طرف شرق با شهرستان گنبد ارتباط دارد. مساحت این شهرستان بالغ بر 1163 کیلومتر مربع می باشد و از نقطه نظر تقسیمات داخلی استان دارای یک بخش، دو دهستان و یک شهر می باشد. این شهرستان به دلیل داشتن موقعیت طبیعی مرتبط با مناطق جنگلی از نظر جاذبه های گردشگری موقعیت مناسبی دارد. تفرجگاه جنگلی کبودال در 5 کیلومتری جنوب شهر علی آباد واقع گردیده؛ این مکان در حاشیه رودخانه ای است که سرچشمه آن در مسیر رودخانه با داشتن آب زلال و شفاف از دره ای با درختان انبوه جنگلی عبور نموده و محیط با صفایی را ایجاد نموده است.
شهر بندر ترکمن
بندر ترکمن، شهری است در غرب استان گلستان. نام آن پیش از انقلاب ایران «بندر شاه» بود. این شهر مرکز شهرستان ترکمن است.بندرترکمن جزو شهرهایی است که در ابتدای کار راه آهن در ایران ریل‌های راه آهن به آن کشیده شد. این شهر درسال ۱۳۰۶ خورشیدی به فرمان رضاشاه بنیاد شد[۱] و سال بنیاد شهرداری آن ۱۳۰۹ می‌باشد.بندر شاه در قدیم دارای سه اسکله بود که اکنون بازمانده‌هایی از آن‌ها به‌جا مانده. بر طبق سرشماری رسمی، در سال ۱۳۸۴، جمعیت آن (بخش مرکزی شهر بندرترکمن) بالغ بر ۴۶۹۰۰نفر بوده‌است. از نقاط گردشگری آن می‌توان به جزیره آشوراده در حدود یک کیلومتری ساحل آن اشاره نمود که تا چند سال قبل مسکونی بوده‌است. این جزیره در حال حاضر در اختیار شیلات قرار گرفته‌است.
شهر مینودشت
شهرستان مینودشت (دشت بهشت) یکی از زیباترین شهرهای کشور است و با جاذبه های طبیعی و طبیعت زیبای خود همیشه سر سبز و زیباست. مینودشت یکی از شهرهای استان گلستان در شمال ایران است. این شهر مرکز شهرستان مینودشت است.نام قدیم مینودشت حاجیلر بوده‌است. گفته می‌شود در گذشته گروهی از ایلات آذربایجان در زمان صفویان، هم زمان با مهاجرت گروهی از مردم استان فارس به این سامان کوچ داده شده‌اند. بخشی از پارک ملی گلستان در محدوده این شهرستان قرار دارد و دارای جنگلهای انبوه و متراکمی است.
شهر رامیان
رامیان شهری در استان گلستان ایران و مرکز شهرستان رامیان است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۲۰۰۸ نفر بوده‌است. شهرها: رامیان، دلند، خان به بین تقسیمات: مرکزی، فندرسک رامیان شهری در استان گلستان ایران و مرکز شهرستان رامیان است.جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۲۰۰۸ نفر بوده‌است و دارای ۷۸۳ کیلومتر مربع مساحت است . دهستانهای دلند، قلعه میران و فندرسک از توابع آن هستند که ۵۵ روستا را شامل می‌شود . شهر رامیان دارای ۳ کیلومتر مربع مساحت است و موقعیت جغرافیایی آن با طول شرقی 55/9 درجه و عرض شمالی 37/1 درجه می‌باشد . که نسبت به مرکز استان (گرگان) ۷۶ کیلومتر فاصله دارد .میزان بارندگی سالانه شهر رامیان بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلی متر است . زبان‌های رایج مردم این منطقه فارسی و ترکی است و از فعالیتهای مهم مردم منطقه رامیان کشاورزی است . مردم این منطقه در کنار فعالیتهای کشاورزی از هنر صنایع دستی نیز بهره مند هستند و از مهمترین صنایع دستی منطقه می‌توان به چادر شب بافی (ابریشم بافی ) اشاره کرد
شهر آق قلا
آق‌قلا یا آق قلعه، مرکز شهرستان آق‌قلا یکی از شهرهای استان گلستان ایران است. این شهر بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، ۲۷٬۴۰۲ نفر جمعیت داشته‌است. شهرستان آق‌قلا، در طرفین رودخانه گرگان و در شمال شهر گرگان قرار گرغته‌است. از سمت شمال به بخش اترک، از غرب به بخش گمیشان، از جنوب به بخش مرکزی گرگان و دهستان ملک و از شرق به دهستان کتول و بخش مرکزی شهرستان گنبد قابوس محدود است. منابع درآمد مردم این شهرستان نخست زراعت و پس از آن صنایع دستی و کارگری است. محصولات عمده آن: گندم، جو، برنج، پنبه، حبوبات، نباتات علوفه‌ای، سیب زمینی و دانه‌های روغنی است که از طریق آبیاری و دیم به دست می‌آید. شهرستان آق‌قلا در شمال گلستان و در کنار رودخانه گرگانرود با داشتن آثار تاریخی و صنایع دستی همچون قالی ترکمن از مناطق گردشگرپذیر این استان است.
شهر کردکوی
کُردکوی شهری در غرب استان گلستان، در شمال ایران است. این شهر مرکز شهرستان کردکوی است و در ۲۹ کیلومتری گرگان واقع است.جمعیت شهر کردکوی در سرشماری سال ۱۳۸۵ برابر با ۲۹۳۵۲ نفر بوده‌است . کردکوی در مجاورت تمیشه باستان قرار دارد که در افسانه‌های شاهنامه بنای آن را به فریدون پسر آبتین نسبت داده‌اندزبان گفتاري مردم كردكوی زبان مازندرانی استبا اين حال اكثر مردم كردكوی فارسی نيز مي دانند.
شهر کلاله
کَلاله شهری است در شرق استان گلستان، ایران. این شهر مرکز شهرستان کلاله است. این شهر در جادهٔ گرگان به مراوه‌تپه قرار گرفته‌است. جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۵، برابر با ۲۸۰۳۵ نفر بوده‌است [۱]. ترکیب جمعیتی این شهر را قوم ترکمن، فارس،خراسانی، سیستانی، تشکیل می‌دهند. بیشتر مردم این منطقه اهل تسنن هستند. بررسی باستان‌شناسان در شهر کلاله در استان گلستان تا کنون به شناسایی 130 محوطه و تپه تاریخی و پیش از تاریخ منجر شده‌است.این کشف، تاریخ کلاله را به 7500 سال پیش رساند. در این بررسی‌ها که به منظور تهیه نقشه باستان‌شناسی کشور صورت می‌گیرد.
نگاهی به شهر خان ببین
خان به بین یکی از شهرهای استان گلستان است. این شهر مرکز بخش فندرسک است و از سوی غرب ۵۵ کیلومتر از شهر گرگان و از سوی شرق ۳۰ کیلومتر از شهر گنبد کاووس فاصله دارد. زندگی در شهر همراه با کاروکسب وجود دارد از جمله بازارهفتگی شهر . مساحت خان‌ببین بیش از ۱۳۰۰ هکتار و جمعیتش در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۰٬۵۸۳ نفر بوده‌است. این شهر زادگاه ادیب و فیلسوف ایرانی، ابوالقاسم میرفندرسکی است.
شهر آزادشهر
آزادشهر شهری است در استان گلستان ایران. این شهر مرکز شهرستان آزادشهر این استان است. جمعیت آزادشهر در سال 1390، برابر با 91767 نفر بوده‌است .نام قدیم این شهر "قره تکن" می باشد که قریه ای کوچک بوده و گسترش می یابد.بعدها در زمان پهلوی اول نام این شهر را «شاه‌پسند» می نامند؛ گفته می‌شود در اوایل حکومت رضاشاه وقتی وی از این منطقهٔ خوش آب وهوا و جنگلی عبور مینموده ضمن آنکه دستور احداث یک پاسگاه ژاندارمری را در این محل -که اکنون در میدان مرکزی شهر قرار گرفته است می‌دهد و ازین پس این محل را شاه پسند نامیدند و کم کم رو به توسعه نهاد[نیازمند منبع] اما پس از انقلاب ۵۷ نام این شهر به آزادشهر تغییر یافت.
شهر بندرگز
بندر گز، یكی از شهرستان های استان گلستان در شمال كشور ایران است كه در قسمت جنوب شرقی دریای خزر در كنار خلیج گرگان قرار دارد. از طرف شمال به خلیج گرگان و از جنوب به جنگل های سرسبز رشته كوه های البرز منتهی می شود. در همسایگی این شهر، شهرهای بندرتركمن (بندرشاه) بهشهر (اشرف البلاد) و گرگان (استراباد) قرار دارند. ظاهرا یکی از دلایل نامگذاری این بندر به "گز"؛ رویش درختچه های گز در مناطق ساحلی می باشد. از پیدایش اولیه شهر بندرگز اطلاع دقیقی در دست نیست ولی با مراجعه به اسناد تاریخی می توان گفت بندرگز از قدمت تاریخی بسیار برخوردار است؛ به طوری كه شاه اسماعیل صفوی برای تسخیر نواحی شرقی دریای خزر به بندرگز مراجعه كرده است. این مطلب گویای آن است كه بندرگز در آن زمان روستایی (به نام کناره) بیش نبوده و بعدها در دوره كریم خان زند به علت ارتباط با روسیه تزاری كه در شمال شهر وجود داشت با جهش ویژه اقتصادی روبرو می شود.